Akupunktur

Akupunkturen er en medicinfri behandling, der får kroppen i balance og kan anvendes ved for eksempel smerter, menstruationsproblemer, hovedpine/migræne, mave- og tarmlidelser, højt blodtryk, immunsygdomme, gigt med mere.
Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse , hvilket vil sige, at der udover symptomet behandles på det hele menneske og dermed årsagen til problemet. Derfor kan akupunkturen i de fleste tilfælde bruges som enkeltstående behandlingsmetode eller sammen med f eks massage og cupping som smertelindring.
Teori og praksis udspringer af klassisk og traditionel kinesisk medicin.
Når der skal stilles en kinesisk diagnose, kan der anvendes flere redskaber. Først og fremmest, bliver du spurgt om en række helbredsmæssige tilstande. Derudover bruges der pulsdiagnose og tungediagnose, som har til formål at afdække ubalancer i kinesisk medicinsk forstand.Første behandling incl diagnose tager ca 1 1/2 time og de efterfølgende 1 time. Når diagnosen er fastlagt, påbegyndes selve behandlingen, der foregår ved, at der føre tynde nåle ind i huden på bestemte akupunkturpunkter. Ved stimulering af disse punkter i en nøje udvalgt kombination, påvirkes kroppens ubalance. Under behandlingen kan man blive afslappet eller få en fornemmelse af kulde eller varme i kroppen. Antallet af nåle varierer alt efter diagnosen og typisk sidder nålene i kroppen 20-30 minutter. Reaktionerne efter behandlingen kan variere fra ekstrem afslappethed til eksempelvis kløen eller prikken i kroppen.
Nålene som anvendes varierer i længde, alt efter hvor på kroppen der stikkes, og er ikke meget tykkere end et hårstrå. Det er derfor en anderledes oplevelse ved akupunkturbehandling end hvis du f eks får en indsprøjtning hos lægen. Mange mærker kun et lille prik, når nålen stikkes igennem huden.
Der anvendes udelukkende sterile engangsnåle.
Som medlem af Sygesikring Danmark kan du få tilskud til akupunktur.